Benvinguda

2022, l'any de Torrent API

L’abril del 1972 Lluís Torrent obria la seva primera oficina al carrer Santa Anna de l’Estartit. Han passat més de 50 anys des d’aquella data i això fa que aquest 2022 que s’acaba hagi sigut un any molt especial per a Torrent API.

Enguany, la nostra empresa ha complert mig segle de serveis en el sector immobiliari i el turístic. 50 anys amb passió i aportant valor al nostre entorn. Una fita que ens enorgulleix i que hem volgut commemorar com es mereix al llarg d’aquest 2022.

Com a colofó a un any d’aniversari,  que vam celebrar amb una festa amb família, amics i autoritats, hem editat un dossier especial que recull la nostra història amb imatges -algunes d’elles inèdites-, catàlegs, vídeos i  testimonis de la nostra evolució juntament amb la del nostre territori al llarg dels anys.

Aquest aniversari és un punt i seguit en la nostra trajectòria per continuar sent una empresa de referència en el nostre sector, apostant per la sostenibilitat, pel turisme de qualitat i per l’estima al nostre territori. Volem seguir avançant dia a dia en la millora del nostre servei gràcies a la tecnologia però sempre oferint el tracte personal i proper que ens caracteritza.

Moltes gràcies per la confiança que heu dipositat fins ara en la nostra companyia i desitgem poder continuar fent camí junts molts anys més.

Esther Torrent Vila 
 
Direcció
Ceigrup Torrent
Ps. Catalunya, 35, 17257, Torroella de Montgrí

Ceigrup Torrent API

La nostra història

1972
Lluís Torrent obre el seu primer despatx professional

L’abril de 1972, Lluís Torrent, que llavors tenia 23 anys, va obrir el seu  primer despatx professional al primer pis del carrer Santa Anna, número 32 de l’Estartit.  En aquell moment exercia de Mestre Nacional a Torroella de Montgrí. El va animar a fer-ho el seu sogre, Josep Vila que tenia el títol d’API; per aquest motiu les primeres passes com a immobiliaria de Torrent API van ser sota el nom de Fincas Vila.

1975
Neix la marca Torrent API

Lluís Torrent va obtenir el títol d’API  l’octubre de 1975. A  partir d’aquell moment la marca  deixar d’operar sota el nom de Fincas Vila, que a més donava lloc a confusió amb un altre despatx immobiliari a la mateixa població que dirigia Joan Vilá, i passa a dir-se Torrent API.

1976
Es crea la immobiliària Promocions Bruguera

Al març de 1976, Lluís Torrent va fundar la immobiliària Promocions Bruguera amb  el constructor Jaume Bruguera i amb l’anglès afincat a l’Estatrit, Derek Harrington. El primer projecte el van dur a terme a Torre Gran amb el poblat Les Oliveres que comptava amb 75 cases aparellades. Arran de la venda d’una d’aquestes vivendes a l'holandès Dyck Schuijt,  van  entrar en contacte amb  l’empresa “Sportfonsen Nederland” que va donar un gran impuls a la immobiliària i, fins i tot, va entrar a formar-ne part com de la societat Promocions Bruguera. Després van arribar altres projectes a Torre Gran: el Bell Racó “A”, Torre Bonica, Bell Racó “B”;  Les Palmeres, també a l'Estartit Residencial amb  el projecte Torre Vella; a la urbanització Santa Caterina, amb els Apartamentss Jardins del Mar, Medes Park i Medes Playa; a Pals amb Pinoverde del Golf i Racó del Golf.

Finals dels anys 70
Torrent API creix i amplia l’oferta de serveis

 L’empresa va anar creixent i obrint noves oficines : dues més al carrer Santa Anna de l’Estartit, la que avui dia és l’oficina central de Torroella de Montgrí, a l’Escala, i a la platja de Pals. 

Lluís Torrent va crear un servei postvenda, anomenat contracte d’administració, i es va iniciar l’activitat de lloguer turístic. També es va crear el departament d’administració de comunitats de propietaris. La primera comunitat va ser la de la Urbanització Las Dunas,  després va arribar la de l’Entitat Torre Gran,  les de Promocions Bruguera  i les comunitats d’altres  projectes.

1980
Es crea l’agència de viatges Torrent i Empordà Tours

Durant la dècada dels anys setanta i vuitanta el turisme va anar a l’alça i en les oficines de la Costa Brava el lloguer turístic va agafar molta rellevància, així com diferents serveis per als visitants, com excursions en autocar sobretot a barcelona, venda de bitllets per espectacles, i canvis de moneda. Per aquest motiu es va crear l’agència de viatges Torrent i Empordà Tours.

1984

Finalitza la ultima gran promocions immobiliàries, els Apartaments Jardins del Mar de l’Estartit,  destinats en la seva majoria al lloguer turístic. Als baixos d’aquest complex  s’obre una nova oficina que actua com a recepció dels apartaments i des d’on es  gestionen les excursions en autocar a Barcelona entre d’altres.

1990
De Bigrup a Ceigrup

L’any 1990, amb dos professionals més: Antoni Riart i Josep Company, Lluís Torrent va fundar una de les primers franquícies immobiliàries del país, que als inicis es va dir Bigrup. Posteriorment, es va arribar a un acord de col·laboració amb el Grup CEI a Barcelona i es va canviar la denominació, com a marca registrada, a Ceigrup. A partir d’aquí es va dur a terme una gran expansió a tot el territori espanyol, però amb la crisi del 2008 es va tornar als inicis i la marca va quedar en propietat dels tres primers socis. Els descendents dels fundadors són els que estan tirant endavant aquesta franquícia a les comarques de Girona i actualment ja hi ha una vintena de despatxos professionals oberts amb la marca Ceigrup.

2022
Torrent API, empresa de referència

 En l’actualitat, Ceigrup Torrent API continua fent front als reptes  futur amb voluntat de donar un servei de proximitat i personalitzat als seus clients i amb la màxima transparència i professionalitat . L’empresa, que sempre està al dia amb la tecnologia i en constant formació, disposa de quatre oficines i compta amb una plantilla de 48 treballadors.  Dona servei de compravenda immobiliària, lloguer turístic, administració de comunitats, administració privada de segones residències, lloguer residencial, agències de viatges i corredoria d’assegurances, en col·laboració amb el corredor Curòs Espigulé d’Olot.

50 Aniversari

2022, l'any de Torrent API

 

Torrent API va ser impulsada per Lluís Torrent, que a l’abril de 1.972,  als 23 anys, va obrir el seu primer despatx professional en un pis del carrer Santa Anna, 32, de l’Estartit.  Posteriorment, amb el constructor Jaume Bruguera, Torrent va fundar la immobiliària Promocions Bruguera . En aquella època  ambdós van  entrar en contacte amb  l’empresa holandesa Sportfonsen Nederland que va donar un gran impuls a la immobiliària i va acabar entrant a formar-ne part.

Torrent API es crea l'Abril de 1972

Torrent API és una empresa de referència del sector immobiliari i turístic. Els serveis que ofereix als propietaris són: compravenda immobiliària, lloguer turístic, administració de comunitats, administració privada de segones residències, lloguer residencial, agències de viatges i corredoria d’assegurances, en col·laboració amb el corredor Curòs Espigulé d’Olot. La seva filosofia és oferir un tracte personal al client.

 

 

Empresa de serveis als propietaris

Torrent API  ha estat testimoni i protagonista de l’evolució del turisme a la Costa Brava.  El boom del turisme estranger va arribar a partir dels 70 . Els clients buscaven platja i ara el reclam són les activitats i l’oferta cultural del país.  Lluís Torrent recorda que ara l’oferta turística s’ha ampliat de maig a octubre i que durant tot l’any també hi ha demanda del client sènior, que té la Costa Brava com a una destinació referent.

 

 

Testimoni i protagonista de l'evolució del turisme

L’any 1990, amb dos professionals més: Antoni Riart i Josep Company, Lluís Torrent va fundar una de les primers franquícies immobiliàries del país, que en uns inicis es va dir Bigrup. Posteriorment, es va arribar a un acord de col·laboració amb el Grup CEI a Barcelona i es va canviar la denominació, com a marca registrada, a Ceigrup. A partir d’aquí es va dur a terme una gran expansió a tot el territori espanyol, però amb la crisi del 2008 es va tornar als inicis i la marca va quedar en propietat dels tres primers socis. Els descendents dels fundadors són els que estan tirant endavant aquesta franquícia a les comarques de Girona i actualment ja hi ha una vintena de despatxos professionals oberts amb la marca Ceigrup.

 

 

DE BIGRUP A CEIGRUP

Torrent API ha viscut períodes de crisi ( amb la crisi del 2008 el sector immobiliari va ser un dels més afectats) i de bonança. Els seus treballadors han estat testimonis en primer persona de la trepidant evolució del sector en aquests 50 anys, sobretot en l’àmbit tecnològic.

 

 

UN SECTOR EN CONSTANT EVOLUCIÓ

Torrent API sempre ha estat una empresa àgil i innovadora que ha sabut adaptar-se a les lleis i normatives del sector. El seu creixement ha estat més en qualitat que no en quantitat i el seu orgull és el personal . L’empresa sempre ha intentat anar un pas per endavant per veure com es mou el sector i  atendre les necessitats del mercat.

 

 

EMPRESA ÀGIL I INNOVADORA

Amb Esther Torrent , filla de Lluís Torrent, al capdavant, l’empresa té assegurat el seu futur en la línia de la continuïtat.  Esther Torrent destaca que a Torrent API  el més important és l’equip humà que hi ha al darrera, de gran vàlua personal i professional.  També diu que el repte és fer que l’empresa sigui cada vegada més sostenible i eficaç.

FUTUR SÒLID
Ceigrup Torrent Api

CELEBRACIÓ 50 ANYS

Torrent API va celebrar el passat 2 de juny a l’hotel Sa Punta de la platja de Pals, a Begur, un acte commemoratiu dels seus 50 anys de trajectòria que va aplegar més de 150 persones del món empresarial i vinculades a l’empresa. L’acte va comptar amb la presència del president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer, i del director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball de la Generalitat a Girona, Joan Martí, que van elogiar la tasca de l’empresa i la seva trajectòria, que l’ha convertit en capdavantera en el sector. El president de la Diputació va destacar el compromís amb el territori, el país i la promoció turística de Lluís Torrent i va felicitar a l’empresa i l’equip pels 50 anys. El director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball va remarcar en relació a la trajectòria de l’empresa que “el fet de sobreviure amb èxit durant 50 anys té molt de mèrit i és fruit d’un treball molt ben estructurat”.


Durant la celebració es va presentar un vídeo amb imatges inèdites tant del recorregut de l’empresa com del turisme a la Costa Brava, que han evolucionat i crescut de manera paral·lela.

Parlaments
Escrit Carles Cervantes

Això era l’any 1972 Li podríem preguntar perquè ho va fer , però ens ho podem imaginar. I ens ho podem imaginar perquè fa molts anys que el coneixem. Una persona emprenedora, competitiva, tossuda, exigent començant per ell mateix, amb una actitud insultantment positiva i compromesa, il·lusionada, ….. Però no n’hi ha prou amb això. Va saber crear sempre un equip de treballadors i col·laboradors compromesos en el seu projecte, aquest va ser el gran secret.

Aquest equip de gent l’hem acompanyat sempre, penso que en la majoria de casos hem sigut gent molt compromesa i responsable. Quan ajuntes tot el que acabo de dir, s’entén millor lo de tornar al concepte D’EMPRESA i no pas negoci, que abans he dit que tornaria a comentar. Tot això que va iniciar en Lluís fa 50 anys i que encara dura, ho fa perquè no va crear un negoci, sinó una EMPRESA, on molts hem crescut personal i professionalment, on em conviscut i compartit moments personals, familiars, bons, dolents, fotuts, malalties, … ens hem apoiat i hem fet pinya, en definitiva EQUIP, que és el que ens va ensenyar en Lluís, A SER UN EQUIP Perquè ha passat tot això ? doncs perquè en Lluís es va convertir en el nostre LIDER, NO HI HA EQUIP SENSE LIDER.

Bona tarda a tothom

Soc en Carles Cervantes, cap del departament de Comunitats de veïns de Ceigrup Torrent d’aquesta empresa. Fa 43 anys que soc en aquesta empresa. En Lluís sempre em diu que m’allargo massa. Seré breu.
Mireu, que una empresa arribi a complir 50 anys de la seva existència, avui és quelcom difícil.

D’imaginar, més que d’imaginar, jo diria que , d’ENTENDRE.
Sobre tot d’entendre avui, que vivim en una societat, del dia a dia, de les expectatives a curt termini, de resultats immediats, de la rotació de persones, etc., que això tot plegat té més a veure amb un negoci, no pas amb una EMPRESA.

Fixeu-vos que en 1 minut he pronunciat la paraula EMPRESA, 4 o 5 VEGADES. Aquesta paraula té molt a veure amb la nostra historia, amb TORRRENT API. Després hi tornaré. Ara està molt de moda, però en Lluís Torrent , ja fa molts anys, 50, va ser un gran EMPRENEDOR, va apostar per una activitat emergent, en aquell moment segurament dubtosa, arriscada, … Va renunciar a una feina estable, ell era (és) mestre, va involucrar a tota la família, i va posar cos iànima en un projecte de futur.

Ens ha ensenyat, ens ha format, ens ha apoiat sempre, ens ha defensat sempre i lo més important, ha estat sempre orgullós de la seva gent, del seu equip. Més enllà de ser el jefe, el líder, TOTS en aquesta casa hem agraït la seva part humana, QUE LA TÉ, la seva preocupació personal que ha tingut sempre amb qualsevol de nosaltres quan hem tingut problemes personals, familiars o de salut.

Durant tots aquests anys l’empresa ha passat per dificultats de mercat, econòmiques, immobiliàries, crisis de tot tipus, pandèmies, I AQUÍ ESTEM. I estem aquí perquè la barca ha aguantat totes les tempestes i el timó, els mariners i sobre tot el capità, també.

Ara el LIDER és l’ESTHER i ella és el nostre referent de futur i continuïtat. No ho té fàcil, el llistó esta alt. Ella ha començat des d’una altre situació. La molta experiència acumulada per l’equip de col·laboradors, treballadors, com no el propi Lluis, el seu pare i mentor, li fan veure segurament la projecció de l’empresa amb uns paràmetres diferents, sense perdre de vista el creixement, mantenir els valors que han fet que la casa no nomes continuí sinó que hagi crescut de la manera que ho ha fet i assolit la professionalitat i garantia que valora tothom i que l’ha situat on està avui. 

Tornem a parlar d’EMPRESA. Una empresa en el segle XXI és una comunitat de persones que han de treballar per créixer fent créixer els altres, els seus clients, els mateixos treballadors, que puguin desenvolupar-se, participar i créixer professionalment, guanyant en qualitat del servei que ofereix i en definitiva en resultats. Però tenint en compte, el compromís amb el territori, amb Ia natura, ambla sostenibilitat però sobre tot, insisteixo, cuidant la seva gent, sense ells l’empresa no rutllarà.

Sabem que l’Esther ho veu així i per això estem convençuts que ho pot liderar. ACABO. Aquí estem tots, els més antics, els no tant antics, i els més novells, orgullosos TOTS de formar part de la família TORRENT, celebrant avui 50 anys d’un projecte sòlid i encara il·lusionant, amb ganes de continuar sumant i fent camí

PER MOLTS ANYS LLUIS, PER MOLTS ANYS ESTHER

 

Què han dit de l’acte de celebració:
Felicitacions

Laia Cañigueral Olivé

Delegada del govern de la
Generalitat de Catalunya

Jordi Soler i Casals

Alcalde Ajuntament de Calonge 
i Sant Antoni 

Recopilació de correus de felicitació de diferents entitats i persones

Esther Torrent

Premsa digital

Mig segle de Torrent API

S’ha fet un acte commemoratiu amb la presentació d’un vídeo amb imatges inèdites. L’empresa ha crescut paral·lelament a l’evolució del turisme i ha estat una de les impulsores de la franquícia Ceigrup.

Mig segle de Torrent API

S’ha fet un acte commemoratiu amb la presentació d’un vídeo amb imatges inèdites. L’empresa ha crescut paral·lelament a l’evolució del turisme i ha estat una de les impulsores de la franquícia Ceigrup.

Ceigrup Torrent API arriba als 50 anys i els celebra amb una trobada a Pals

150 persones del món empresarial i lligades a la companyia assisteixen a l’acte que va tenir lloc a l’hotel Sa Punta de la Platja de Pals

Ceigrup Torrent API celebra mig segle consolidada com a referent del sector immobiliari i turístic

S’ha fet un acte commemoratiu amb la presentació d’un vídeo amb imatges inèdites i la presència d’autoritats i més de 150 persones

Ceigrup Torrent, 50
anys d'immobiliària amb el creixement de la Costa Brava

Ceigrup Torrent ha estat testimoni i protagonista del creixement de la Costa Brava des dels anys 70

Mig segle de Torrent API

L’empresa ha crescut paral·lelament a l’evolució del turisme i ha estat una de les impulsores de la franquícia Ceigrup

Entrevista a Lluís Torrent I Suñé

Empresari i director de Panini Espanya i Portugal, va ser president del Col·legi API de Girona del 1987 al 1998

API Protagonista: LLUÍS TORRENT SUÑÉ

El nostre Col·legi orgullós d’acompanyar a Lluís Torrent i Suñé en la celebració del 50 aniversari de TORRENT API

Premsa escrita
Les xarxes
Un plaer rebre-us 🙌😍, moltes gràcies per la vostra visita 💙!!
Sapunta Hotel Restaurant
Moltes Felicitats 😍 i que en compliu molts més dins
del sector immobiliari i turístic 👏👏
ᴄᴀɴ ɢᴀᴛ ᴠᴇʟʟ ʀᴜʀᴀʟ ᴇᴍᴘᴏʀᴅÀ
Felicitats👏👏👏
Xavier Raya

Torrent Api (Oficina Central)
Pg Catalunya, 35
17257 Torroella de Montgrí, Girona
(Costa Brava)

Keep in touch

vendes@torrent-api.com (34) 972 75 89 25